Social

Pericol public. Câteva zeci de tone de îngrășământ chimic au fost confiscate de polițiști

Zeci de tone de îngrăşământ chimic, depozitate în apropierea unor recipiente cu motorină au fost confiscate de poliţişti, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Aproape 70 de tone de îngrăşăminte chimice care erau depozitate în loc neprotejat şi în apropierea unor recipiente cu motorină, existând riscul contaminării acestora şi transformării lor în material explozibil, au fost indisponibilizate de poliţişti, iar deţinătorul s-a ales cu dosar penal.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Alba au depistat, pe raza localităţii Măhăceni, comuna Unirea, 67,5 tone de îngrăşăminte chimice, depozitate de către proprietarul lor, un agricultor din localitate, într-un loc neprotejat, pe domeniul public.

„Mai mult, în apropierea acestora, poliţiştii au găsit mai multe recipiente cu motorină”, se arată în comunicat. Prin depozitarea îngrăşămintelor în apropierea combustibilului exista posibilitatea contaminării şi transformării acestora în material explozibil, subliniază IPJ Alba.

Totodată, poliţiştii au constatat că, prin ambalarea necorespunzătoare a îngrăşămintelor chimice, s-ar fi creat premisele pierderilor de substanţă activă, iar prin depozitarea în locuri neprotejate, neîmprejmuite şi pe domeniul public, ar fi existat riscul sustragerii sau intrării în contact cu materiale incompatibile sau cu surse de căldură şi de foc.

Deţinătorului acestora, un bărbat de 47 de ani, din comuna Unirea, i-a fost întocmit dosar penal. El este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, iar întreaga cantitate de îngrăşăminte chimice a fost indisponibilizată.

Controalele poliţiştilor privind modul de depozitare a substanţelor periculoase vor continua, mai transmite IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.