Administrație

Pagube de 5.000 de lei în urma incendiului de la SJU Alba Iulia

Pagubele provocate de incendiul izbucnit duminică seara într-o magazie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, după ce un pacient a fumat în încăpere, se ridică la circa 5.000 de lei, a informat Biroul de Presă al unităţii medicale, informează Agerpres.

„Din primele date se pare că incendiul a izbucnit de la o ţigară aprinsă de către un pacient, care a intrat în magazia destinată personalului SJU Alba Iulia, fără să respecte procedura privind accesul persoanelor străine. (…) Din primele cercetări, pagubele se ridică la circa 5.000 de lei. A ars o parte din lenjerie, a fost afectat un corp de mobilier, respectiv tencuiala încăperii. Flăcările nu s-au extins, iar confortul pacienţilor nu este, astfel, afectat. De asemenea, în cel mai scurt timp posibil, încăperea respectivă va fi zugrăvită, iar mobilierul va fi înlocuit”, se arată într-un comunicat.

Focul s-a manifestat la etajul al treilea, la Secţia de gastroenterologie, care a fost recent reabilitată şi este prevăzută cu sisteme de detecţie şi semnalizare incendiu pentru protejarea bunurilor şi persoanelor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, un pacient care a fumat într-un loc nepermis a provocat, duminică, un incendiu într-o magazie în care era depozitată lenjerie de pat, situată la etajul al treilea al SJU Alba Iulia. Nu a fost necesară evacuarea bolnavilor.

Conform prim-adjunctului şefului ISU Alba, Ovidiu Costea, Detaşametul de Pompieri Alba Iulia a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autoscară.

„Deşi au fost inundate cu fum căile de evacuare, nu a fost nevoie ca pacienţii din saloanele de la etajul în care a izbucnit focul şi nici cei de la palierul superior să fie evacuaţi”, a menţionat Ovidiu Costea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.