Sport

Alergare: Ionuț Zincă, victorii pe linie la primele competiții oficiale

Sportivii secției de Orientare din cadrul Clubului Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia au luat startul în primele competiții oficiale din sezonul de orientare în alergare. Acestea s-au desfășurat sâmbătă și duminică la Sfântu Gheorghe, informează clubul.

Sâmbătă, 6 aprilie, s-a desfășurat prima etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, probă dominată la categoria seniorilor de către sportivul unirist Ionuț Zincă. Acesta s-a impus cu timpul de 12 minute și 15 secunde, fiind urmat de către sportivii de la CS Universitatea Craiova, Roman Ciobanu respectiv Daniel Barkasz.

Duminică 7 aprilie, pe stadionul Sepsi din Sf. Gheorghe s-au desfășurat normele fizice pentru selecția loturilor naționale, la categoria seniorilor. Norma a constat în alergarea probei de 10.000 de metri pe pistă. Și de această data ritmul a fost impus de către Ionuț Zincă. Acesta a parcurs cele 25 de ture ale stadionului într-un ritm constant de 79-80 secunde pe tur, la final încheind primul proba cu timpul de 33 minute și 19 secunde. Pe locul 4 a terminat celălalt sportiv de la CS Unirea Alba Iulia, Tamas Bogya, cu timpul de 35 minute și 42 secunde.

„De precizat este și că Ionuț Zincă a obținut aceste rezultate în contextul în care a concurat pe fondul unei răceli și a unei oboseli acumulate prin participarea, în urmă cu o săptămână, la Campionatul Național de Ultramaraton, la care s-a clasat pe treapta a treia a podiumului. De altfel, pentru Ionuț Zincă, principalul obiectiv din acest an este o clasare cât mai bună, atât la individual, cât și cu echipa României, la Campionatele Mondiale de Ultra Trail, care se vor desfășura în perioada 7-9 iunie în Portugalia. Îi felicit pe toți sportivii participanți, pe instructorul sportiv Marius Anghel și le doresc baftă în continuare”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Peste două săptămâni, sportivii uniriști vor fi prezenți la startul finalei Campionatului național de semimaraton și etapa II-a a Campionatului național de Sprint Urban, competiții care se vor desfășura la Baia Mare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.