Administrație

Primăria Sebeș a câștigat un proiect de 600.000 € pentru sprijinirea vârstnicilor

Municipiul Sebeș a obținut finanțare pentru un proiect vizând reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii adecvate nevoilor specifice în vederea integrării socio-profesionale, informează Primăria municipiului.

Proiectul a obținut 91,5 puncte din 100 posibile și a fost selectat spre finanțare, bugetul total fiind de 2.778.758,93 lei, adică aproximativ 600.000 de euro.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea şi furnizarea de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice din Municipiul Sebeș aflate în situaţii de dependenţă și/sau în risc de excluziune socială. Beneficiarii proiectului vor fi 122 de persoane vârstnice din municipiul Sebeș, precum și 18 angajați ai Direcției de Asistență Socială.

Cu sprijinul finanțării nerambursabile se vor furniza membrilor din grupul țintă servicii de îngrijire la domiciliu cu respectarea tuturor standardelor de calitate în vigoare.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului vor fi îngrijirea la domiciliu și activitățile specifice centrelor de zi.

În vederea asigurării accesului persoanelor vârstnice la servicii integrate, serviciile de îngrijire personală se vor acorda integrat cu alte servicii, cum ar fi servicii de îngrijire social-medicală, alte servicii de recuperare și reabilitare, servicii de consiliere socială, juridică şi de informare, activități de distribuire a hranei la domiciliul persoanelor vârstnice cu deficiențe locomotorii, prin intermediul serviciilor de tip masă pe roți. Scopul serviciilor este acela de prevenire, limitare sau înlăturare a efectelor temporare ori permanente ale unor situații care pot afecta viața persoanei vârstnice sau pot genera riscul de excluziune socială a persoanelor vârstnice din municipiul Sebeș, se mai precizează în comunicatul de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.