Sănătate

Echipa de robotică de la HCC participă, pentru a doua oară, la Campionatul Mondial din SUA

Imagine de la First Championship in Houston – 22 aprilie 2017

Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia va partipa în SUA, în perioada 24-27 aprilie, la Campionatul Mondial pentru provocarea tehnologiei „Inspiraţie şi recunoaşterea ştiinţei şi tehnologiei” First Tech Challenge World Championship Detroit.

Pentru această deplasare, echipa de la HCC va fi sprijinită cu suma de 10.000 de lei de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba, procolul de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Alba fiind aprobat vineri, în şedinţă extraordinară, Protocolul de colaborare între Judeţul Alba, în vederea reprezentării judeţului Alba, prin echipa de robotică Team RO001 XEO, la Campionatul Mondial pentru provocarea tehnologiei „Inspiraţie şi recunoaşterea ştiinţei şi tehnologiei” First Tech Challenge World Championship.

CJ Alba se obligă să suporte, în limita bugetului alocat, cheltuielile legate de deplasarea echipei de robotică a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia la Campionatul Mondial din SUA şi să asigure, prin responsabilul de proiect, sprijinul de specialitate în derularea activităţii.

Suma alocată de către CJ reprezintă o treime din suma totală de care liceenii au nevoie.

Printr-o adresă din 8 aprilie, ISJ a solicitat CJ, în baza unei note de fundamentare a Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan”, acordarea unui sprijin financiar în valoare de 30.000 de lei pentru susţinerea deplasării echipei de robotică Team RO001 XEO în vederea participării la Campionatul Mondial pentru provocarea tehnologiei. Cei 30.000 de lei sunt necesari acoperirii cheltuielilor legate de transport, cazare, materiale promoţionale, materiale necesare construcţiei standului şi componentelor pentru robot.

Liceenii din Alba Iulia au fost prezenţi şi anul trecut în SUA, unde au ajuns până în semifinală, fiind învinşi de viitorii campioni mondiali.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.