Social

Campanie de ecologizare sub genericul „Sebeș, un oraș curat! Împreună reușim!”

Cea de-a treia ediției a campaniei de ecologizare de la Sebeș s-a desfășurat pe o vreme ploioasă și s-a materializat în 70 de tone de deșeuri colectate, 600 de voluntari implicați, 1.000 de plante și ghivece distribuite copiilor.

Acțiunea a avut ca scop principal conştientizarea populaţiei privind respectarea regulamentului de curăţenie a oraşului şi respectarea legii protecţiei mediului.

Au participat circa 600 de voluntari, din care 380 de elevi din toate școlile sebeșene, peste 200 de angajați ai serviciilor administrației publice locale, alături de reprezentanții mai multor companii, între care Kronospan Sebeș, Elis Pavaje, Romaqua, Alpin 57 și altele.

Au fost ecologizate zonele: cartier Mihail Kogălniceanu, cartier Aleea Parc, cartier Aleea Lac, cartier Lucian Blaga, cartier Valea Frumoasei, Motel, Parc Arini, Balta lui Dolfy, străzile Cânepiști, Secașului, Progresului, Nicolae Bălcescu, Alunului, Valea Caselor-Răhău, Lancrăm, Petrești, precum și zona centrală, colectându-se circa 70 de tone de deșeuri.

Pentru a marca Ziua Pământului, sărbătorită în întreaga lume în data de 22 aprilie, au fost oferite voluntarilor o mie de bucăți de puieți de brad.

Cei mai mici ecologiști ai campaniei „Sebeș, un oraș curat! Împreună reușim!” au participat la atelierele organizate la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, bucurându-se de muzică, de dulciuri și de înghețata produsă la Sebeș.

Primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a mulțumit „tuturor voluntarilor care au participat de campania de ecologizare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.