Mozaic

Mesaj de solidaritate cu Dieceza de Paris, transmis de cardinalul Lucian

Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România, cardinalul Lucian, a transmis miercuri un mesaj de solidaritate arhiepiscopului de Paris, Michel Aupetit, în care îşi „exprimă comuniunea în rugăciune”, în aceste „momente de suferinţă” provocate de incendiul de la Catedrala Notre-Dame.

„În aceste momente de suferinţă pentru Dieceza de Paris, Biserica noastră Greco-Catolică din România Vă exprimă comuniunea în rugăciune, cu speranţa Mântuitorului Înviat, Biruitorul morţii şi al fricii. Suntem alături de Excelenţa Voastră, de clerul şi de credincioşii de la Paris şi cerem de la Domnul Cel Atotputernic darul mângâierii pentru Paris şi pentru întreaga Franţă”, se arată în mesajul postat pe site-ul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

Mesajul a fost transmis de către cardinalul Lucian în numele Sinodului Episcopilor şi al tuturor credincioşilor greco-catolici români.

Catedrala Notre-Dame din capitala franceză a fost devastată de un incendiu violent care a izbucnit luni seara, care i-a afectat puternic structura şi a făcut să se prăbuşească turla sa în formă de săgeată, cu o înălţime 93 de metri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.