Social

Un taximetrist care nu a predat un telefon uitat în mașina lui a dat de necaz

Poliţiştii din Ighiu l-au identificat pe un taximetrist din Alba Iulia care ar fi găsit în maşina de serviciu un telefon mobil, pierdut de un client, și pe care nu l-a predat, în termen de 10 zile, autorităţilor sau proprietarului de drept.

Marți, poliţiştii Postului de Poliţie Ighiu l-au identificat pe un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, pe care îl acuză că a săvârșit infracțiunea de „însuşirea bunului găsit”.

Se pare că, în seara zilei de 21 decembrie 2018, taximetristul ar fi găsit în autoturismul său un telefon mobil, în valoare de 800 de lei, pierdut de un client.

Bărbatul nu a făcut demersuri pentru a-l identifica pe proprietarul de drept al telefonului şi nici nu l-a predat autorităţilor, în termenul de 10 zile prevăzut de lege, însuşindu-şi-l.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, telefonul a fost recuperat şi restituit persoanei care l-a pierdut.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine, mai preciează polițiștii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.