Social

Președinte de composesorat reținut de polițiști pentru exploatarea ilegală a lemnului

Preşedintele unui composesorat şi un pădurar complice au fost reţinuţi de polițiști sub acuzația de fals intelectual, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori. Cei doi ar fi fost la originea exploatrii ilegale de material lemnos în valoare de aproape 30.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliție a Județului Alba, miercuri, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un pădurar în vârstă de 59 de ani, din Baia de Arieş şi de un preşedinte de composesorat, în vârstă de 56 de ani, din Baia de Arieş, care sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, cei doi ar fi întocmit documente false, cu scopul de a disimula operaţiunile de tăiere ilegală de material lemnos.

Ar fi fost, astfel, exploatați, fără drept, 32 de arbori nemarcaţi, totalizând un volum de masă lemnoasă de 34 de metri cubi. Prejudiciul astfel creat a fost estimat la 29.423 de lei.

În urma controalelor efectuate în teren, poliţiştii au identificat 29 de metri cubi de material lemnos, care a fost indisponibilizat.

Cei doi reţinuţi vor fi prezentaţi în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.