Social

Site oficial dedicat vizitei Papei Francisc la Blaj, lansat de Florii

Un site oficial dedicat vizitei Papei Francisc la Blaj, în 2 iunie, a fost lansat duminică, de Florii, de către Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, prin Curia Arhiepiscopiei Majore.

„Pagina web, disponibilă la adresa papafrancisclablaj.ro, conţine informaţii utile pentru pelerinii care vor ajunge la Blaj în data de 2 iunie 2019, programul întâlnirilor, comunicatele oficiale şi obiectivele religioase şi turistice din Oraşul Episcopal. De asemenea, o întreagă secţiune este dedicată Episcopilor martiri greco-catolici, care vor fi beatificaţi de Papa Francisc în cadrul Sfintei Liturghii de pe Câmpia Libertăţii”, se arată în comunicatul semnat de Biroul Arhieparhial de Presă.

Pelerinii pot să afle informaţii referitoare la accesul pe Câmpia Libertăţii, vestimentaţie, obiecte permise la eveniment.

Comunicatul postat pe site-ul Curiei Arhiepiscopiei Majore menţionează că va exista şi o pagină creată pe Facebook pentru acest eveniment, Papa Francisc la Blaj, care va putea fi accesată direct de pe site.

Informaţiile de pe site-ul papafrancisclablaj.ro vor fi actualizate în permanenţă, se mai menţionează în comunicat.

În 2 iunie, Papa Francisc îi va beatifica pe cei şapte episcopi români greco-catolici ucişi în diferite locuri din România între anii 1950 – 1970, ocazie cu care îi va întâlni pe credincioşii greco-catolici şi va celebra Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertăţii din Blaj. După celebrarea euharistică va avea loc prânzul cu suita papală, iar mai apoi Suveranul va întâlni comunitatea rromă din localitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.