Administrație

Bilete gratuite de acces pe Câmpia Libertăţii, în 2 iunie, pentru locuitorii din Blaj

Primăria Municipiului Blaj oferă, începând de luni, bilete gratuite de acces pe Câmpia Libertăţii pentru locuitorii oraşului care doresc să participe la Sfânta Liturghie ce va fi oficiată de către Papa Francisc în 2 iunie.

Biletele sunt disponibile la Centrul de Informare Turistică din Parcul „Avram Iancu”.

Perioada de eliberare a biletelor de acces va dura două săptămâni, respectiv până în 6 mai.

Pentru biletele ce vor fi distribuite prin intermediul Primăriei Blaj se pot înscrie doar cei care au domiciliul în municipiu trecut pe actul de identitate. O altă condiţie este ca solicitanţii să nu se fi înscris până acum pe listele parohiilor greco-catolice din oraş.

În 2 iunie, accesul la Sfânta Liturghie oficiată de către Papa Francisc pe Câmpia Libertăţii se va face doar pe baza biletelor nominale gratuite, distribuite în parohiile greco-catolice şi la Centrul de Informare Turistică Blaj. Acestea vor fi valabile doar cu documentul de identitate al fiecărei persoane.

Papa Francisc va celebra, în cursul dimineţii de 2 iunie, Sfânta Liturghie, cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfăşurându-se pe Câmpia Libertăţii. Suveranul Pontif va prezenta omilia celebrării euharistice şi va recita antifonul marian pascal „Regina Coeli” („Bucură-te, Regina Cerului”). După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte va avea, în cursul după amiezii, o întâlnire cu comunitatea romă din Blaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.