Administrație

Cum îți găsești de lucru dacă ești șomer și ai peste 45 de ani

O treime dintre persoanele care şi-au găsit de lucru în primul trimestru din 2019 ca urmare a serviciilor oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba se încadrează la categoria peste 45 de ani, potrivit unui comunicat al instituției transmis luni.

Astfel, din cele 1.516 persoane care au fost încadrate în muncă în perioada ianuarie-martie, 518 au peste 45 de ani, 442 între 35 şi 45 de ani, 359 între 25 şi 35 de ani, iar 197 sub 25 de ani.

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin – 890, numărul femeilor fiind de 626.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, cele mai multe, 786, sunt de la sat, iar 730 provin din mediul urban.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane, 559, au studii gimnaziale, urmate de cele cu studii liceale – 480. Numărul celor studii profesionale este de 364, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 113.

„Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Alba în primele trei luni ale anului 2019, 1.177 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile”, a arătat sursa citată.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

În primul trimestru, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.933, a precizat Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ al AJOFM Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.