Social

Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj pentru a discuta despre vizita Papei Francisc

Apropiata vizită în România a Papei Francisc, precum şi alte tematici de ordin pastoral şi administrativ se află pe agenda Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, ce se va reuni săptămâna viitoare la Blaj, potrivit unui comunicat dat vineri publicităţii.

Episcopii greco-catolici se reunesc în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna. Sesiunea de primăvară a Sinodului Episcopilor are loc de această dată în intervalul 7-9 mai, sub preşedinţia cardinalului Lucian Mureşan.

În prezenţa Nunţiului Apostolic în România şi Republica Moldova, Miguel Maury Buendia, episcopii sinodali vor participa joi, 9 mai, la binecuvântarea statuii Sfântului Ioan Paul al II-lea, pentru a marca cei 20 de ani de la vizita istorică din 1999 a Suveranului Pontif în România. Creaţie a unui sculptor polonez, statuia este amplasată în scuarul din faţa Palatului Mitropolitan din Blaj.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara graniţelor ţării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.