Social

O locomotivă a luat foc de la un scurt-circuit la compresor. Circulația feroviară, blocată pe timpul nopții

Un scurt-circuit electric la compresor a fost cauza izbucnirii incendiului care s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, la ieşirea din Valea Lungă spre Blaj, la o locomotivă ce tracta 39 de vagoane încărcate cu uree, anunță Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Iniţial, incendiul s-a manifestat într-unul din compartimenele locomotivei, după care s-a extins. Pompierii nu au putut acţiona imediat după ce au ajuns la faţa locului pentru stingerea focului, intervenţia fiind posibilă doar după ce a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a liniei în cauză şi, totodată, după ce linia respectivă s-a descărcat de tensiune.

Locomotiva unui tren de marfă care transporta, în 39 de vagoane, uree, a fost cuprinsă, marţi noaptea, de flăcări. Imediat, locomotiva a a fost desprinsă de restul garniturii, personalul s-a autoevacuat, iar circulaţia pe linia respectivă a fost oprită. Incendiul a fost lichidat după circa cinci ore.

Circulaţia feroviară a fost blocată în acest interval, deoarece era linia principală – magistrala 300. Curentul a fost oprit între orele 1,00 şi 6,00, când s-a reluat traficul feroviar, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Locomotiva a fost tractată în gara din Valea Lungă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.