Social

Mamă și fiu, câștigătorii „Crosului Europei”

O mamă şi fiul său, de 45, respectiv 19 ani, din Mediaş, au ocupat primul loc la „Crosul Europei”, ajuns la ediţia a VI-a, organizat vineri la Alba Iulia, competiţie la care cei doi au participat în premieră şi la care au fost înscrişi peste o mie de alergători din mai multe judeţe.

Maria Herman şi Petru Herman s-au clasat pe primul loc, la feminin, respectiv masculin, la cursa care a însumat aproape şase kilometri, ceea ce înseamnă că au fost efectuate două tururi prin Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, pe un traseu în formă de stea.

„Am mai participat împreună, dar nu am mai urcat amândoi pe podium în acelaşi timp. E ceva frumos pentru noi, e o experienţă frumoasă, pe un traseu interesant”, a afirmat, după decernarea premiilor, Petru Herman, care face sport de performanţă. În schimb, mama sa, Maria Herman, a menţionat că aleargă de plăcere. Ea a apreciat că a fost un concurs „bine organizat”.

Potrivit coordonatorului Centrului Europe Direct Regiunea Centru, Mirela Groza, la cea de-a VI-a ediţie a „Crosului Europei” s-au înscris peste o mie de persoane, din Alba, Braşov, Cluj, Sibiu, Mureş şi Bucureşti.

Unii dintre competitori au alergat o tură, respectiv aproape trei kilometri, prin Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, iar alţii două ture, însumând astfel aproximativ şase kilometri.

Pe lângă ocupanţii primelor trei locuri, atât la feminin, cât şi la masculin, organizatorii au premiat şi pe cel mai mic dintre participanţi, o fetiţă născută în data de 10 mai 2007, precum şi pe cei mai vârstnici, soţii Margareta şi Emil Sufleţel, de 85 de ani, şi care s-au ţinut de mână în permanenţă pe durata cursei.

De altfel, trofeul competiţiei se numeşte “Suflet European” în onoarea celor doi atleţi veterani din Alba Iulia.

Câştigătorii, dar şi norocoşii desemnaţi la o tombolă au fost recompensaţi cu premii consistente, de la biciclete performante la fier de călcat, mop electric, storcător de citrice etc.

La evenimentul organizat de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională „Centru”, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia, au alergat, pe ploaie şi la o temperatură de 10 grade Celsius, peste o mie de persoane. Ajuns la ediţia a VI-a, evenimentul s-a desfăşurat sub genericul „EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică şi vot!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.