Social

Luna mai va fi luna promovării economiei sociale

Luna mai este luna promovării economiei sociale şi este dedicată organizării diferitelor evenimente sau acţiuni de mediatizare a domeniului economiei sociale, având drept scop dezvoltarea locală şi cetăţenia activă, cooperarea şi solidaritatea socială.

Acest sector, reglemetat de Legea nr. 219/2015 privind economia socială, are ca obiective creşterea calitativă şi cantitativă a ocupării, prin crearea de locuri de muncă pe termen lung în cadrul întreprinderilor sociale de inserţie şi a întreprinderilor sociale, dezvoltarea de întreprinderi sociale de inserţie care asigură măsuri de acompaniere a persoanelor din grupurile vulnerabile pe termen scurt sau mediu pentru integrare treptată pe piaţa muncii în economia reală, susţinerea şi dezvoltarea antreprenoriatului social.

În cadrul campaniei de promovare a economiei sociale, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, va desfășura, la nivel județean, acţiuni de tipul mese rotunde, prin care să se asigure cadrul de dialog între specialiștii din domeniu, factori interesați (reprezentanți ai ONG, ai angajatorilor) care pot sprijini dezvoltarea acestui sector.

Evenimentele organizate în luna mai vor aduce în atenție prevederile legale referitoare la domeniul economiei sociale și vor facilita dialogul la nivel local pentru dezvoltarea acestui sector.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.