Social

Roman se întorce: „Voi propune înăsprirea condiţiilor pentru obţinerea permisului auto”

Deputatul liberal Florin Roman a anunţat, joi, la Alba Iulia, că va propune introducerea unor cursuri de prevenţie rutieră, cel puţin de două ori pe lună, pentru elevii claselor I-IV, dar şi înăsprirea condiţiilor pentru obţinerea permisului de conducere.

De asemenea, Roman ar vrea să-i oblige pe cei care tocmai au obținut permisul să nu conducă, pentru început, maşini cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 de centimetri cubi.

Unul dintre iniţiatorii proiectului de lege prin care se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile, Florin Roman a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu se va opri aici şi va propune şi alte măsuri care, în opinia sa, ar putea reduce numărul accidentelor de circulaţie.

În acest sens, liberalul a menţionat că luni va depune la Camera Deputaţilor o propunere legislativă pentru elaborarea unei strategii privind educaţia pentru prevenţia rutieră a elevilor, care ar urma să fie transpusă în planurile-cadru de învăţământ începând cu anul şcolar 2021-2022.

În opinia lui Florin Roman, cursurile din programa şcolară şi activităţile din „Săptămâna Altfel” sunt insuficiente, iar o soluţie care ar putea reduce numărul victimelor rutiere este educaţia timpurie.

Parlamentarul propune ca Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, să elaboreze această strategie până la data de 31 decembrie 2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.