Economie

Un angajat al Fabricii de Arme Cugir a fost împușcat în poligon

Un angajat al Fabricii de Arme Cugir a fost rănit vineri prin împuşcare, în timp ce se afla în poligonul de încercări, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Bărbatul a fost rănit la un picior. El a fost transportat la spital în stare stabilă, au precizat reprezentanţii IPJ Alba.

Evenimentul este tratat ca accident de muncă. Poliţia a demarat cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Anul trecut, în 12 octombrie, tot la Fabrica de Arme Cugir o persoană şi-a pierdut viaţa, într-o deflagraţie, urmată de un incendiu.

Atunci, explozia s-a produs într-un tunel de testare a muniţiei. O angajată, dată iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată. Femeia ieşise din tunelul de testare a muniţiei, unde a avut loc explozia, dar s-a întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de incendiu, potrivit prefectului de Alba, Dănuţ Emil Hălălai.

Fabrica de Arme Cugir produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.