Social

Acţiunea Truck&Bus. Ce au descoperit polițiștii din Alba

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 95 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 216 autovehicule de transport marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat 90 de amenzi, informează Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a 7 zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TisPol).

În perioada 13-19 mai 2019, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 90 de abateri contravenţionale de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice dar şi de la alte norme ce reglementează transportul rutier de mărfuri şi persoane. Au fost verificate 216 autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 72 de conducători de asemenea vehicule, din care 19 pentru viteză excesivă, 23 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 10 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 95 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate 18 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, din care 5 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 4 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, unul pentru nerespectarea capacităţii de transport, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.