Politică

USR acuză PSD că ține târgurile de animale închise „ca să-l «vândă» pe Negrescu”

Victor Negrescu (dreapta), participând la un maraton organizat la Alba Iulia, în 11 mai 2018

Locuitorii județului Alba continuă să fie grav afectați de faptul că târgurile de animale sunt încă închise, în timp ce România a fost țara cea mai afectată din Europa de pesta porcină, fiind uciși aproape 300.000 de porci afectați de boală, se arată într-un comunicat al USR.

Pericolul unor epidemii similare a existat și în trecut, doar că a fost rapid înlăturat, fără a afecta țara noastră, afirmă reprezentanții Uniunii Salvați România (USR), dând exemplu anul 2016, când Guvernul Cioloș a contracarat cu succes două situații care ar fi putut căpăta dimensiuni dramatice în România.

„În iulie 2016, autoritățile sanitar-veterinare din Republica Moldova au solicitat sprijin de la Autoritatea Sanitară Veterinară și de Siguranță a Alimentului din România pentru asistență de specialitate, din cauza unei suspiciuni de îmbolnăvire cu pestă porcină africană (PPA) a unor animale din țara vecină. Specialiști desemnați din cadrul Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală din București au identificat și diagnosticat, atunci, virusul PPA în Republica Moldova, care ulterior a fost confirmat de Laboratorul European de Specialitate din Spania. Asta a alertat autoritatea sanitar-veterinară din țara noastră, care a propus Cabinetului Cioloș luarea de urgență a măsurilor ce se impun în asemenea cazuri, în scopul prevenirii pătrunderii bolii pe teritoriul României. În acest scop, a fost creat un grup de lucru din care au făcut parte: ANSVSA, Ministerul Agriculturii, Ministerul Administrației și Internelor, instituții care au analizat situația și au propus măsuri concrete pentru prevenirea introducerii bolii în România, precum și a gestionării situațiilor în care s-ar fi identificat focare de boală. La inițiativa ANSVSA, Guvernul Cioloș a adoptat Hotărârea de Guvern nr. 830/noiembrie 2016, care asigură cadrul legislativ necesar pentru asigurarea activităților în cazul prevenirii sau apariției PPA”, se arată în comunicatul USR.

„Din păcate, actuala guvernare a tratat cu superficialitate regulile care se impuneau în prevenirea răspândirii acestei boli, iar crescătorii de porci s-au trezit în fața unei catastrofe. În tot acest timp, PSD Alba își plimbă candidatul la alegerile europarlamentare, Victor Negrescu, prin tot județul și mint alegătorii că este candidatul județului Alba. Minciună! Victor Negrescu nu are nimic în comun cu județul Alba și nu a făcut nimic pentru acest județ, așa cum se laudă psd-iștii. Ba chiar, acest Negrescu, a avut obrăznicia să-i zică unui zlătnean că are mai multe în comun cu acest județ decât acesta”, mai precizează reprezentanții formațiunii politice amintite.

„Domnule Victor Negrescu, încercați să mințiți la București acolo unde v-ați născut. Locuitorii din Alba nu tolerează minciunile și veți afla asta în 26 mai”, conchide documentul dat publicității de USR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.