Politică

Panouri și boscheți. De ce s-a enervat vicepremierul Suciu la Alba Iulia

Viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că a constatat că unii primarii liberali evită să spună de unde provin banii pentru diverse investiţii.

Suciu s-a mai arătat deranjat de faptul că panourile de informare care ar trebui să fie puse în faţa fiecărui obiectiv ar fi „ascunse pe după boscheţi”.

„M-am uitat pe listele cu investiţiile primarilor PNL care, fac o paranteză, se jenează şi îşi asumă inclusiv obiectivele finanţate cu bani guvernamentali. Acele panouri de informare care ar trebui să fie puse în faţa fiecărui obiectiv sunt ascunse pe după boscheţi. Unii primari evită să spună de unde au banii. Până la urmă are mai puţină importanţă, dar măcar să existe corectitudine”, a spus Daniel Suciu.

Oficialul guvernamental a avut, anterior conferinţei de presă, şi o întâlnire „mai mult tehnică” cu o parte din edilii din judeţul Alba, el arătând că „niciun primar al PNL” cu care s-a văzut marţi „nu a spus nimic rău” despre alocarea pe care a făcut-o ministerul în comunităţile lor.

Suciu a mai spus că, dacă în timpul guvernării PDL, judeţul Alba a primit 109 milioane de lei prin toate programele de finanţare oferite de guvern, în timpul guvernării social-democrate valoarea investiţiilor aflate în derulare în judeţ doar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală este de aproape un miliard de lei.

Daniel Suciu a declarat că, la nivel naţional, sunt în prezent aproape 13.000 de şantiere deschise cu bani guvernamentali, a căror valoare totală este de peste 47 de miliarde de lei, 70% din această sumă mergând în mediul rural.

În programul vizitei în Alba Iulia, viceprim-ministrul are programate marţi, printre altele, verificarea stadiului lucrărilor la Sala Unirii şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.