Administrație

Două grădinițe din Cugir, reabilitate cu fonduri nerambursabile

Două grădiniţe din oraşul Cugir vor fi reabilitate cu fonduri europene până în 30 aprilie 2020, valoarea totală a cererii de finanţare ridicându-se la peste 2,8 milioane de lei, din care majoritatea, echivalentul a peste 600.000 de euro, sunt bani nerambursabili.

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres, proiectul „Reabilitare, modernizare si echipare infrastructura educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială ‘Iosif Pervain’ Cugir”, unitate de care aparţin cele două grădiniţe, a fost semnat de către primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu.

Cele două grădiniţe finanţate prin acest proiect sunt Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 şi Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3.

La unitatea cu program normal se va reconforma structural şarpanta şi se vor lărgi golurile de uşi, tâmplăria fiind apoi înlocuită cu material modern, impuse de normele actuale de proiectare. Toate instalaţiile utilitare vor fi înlocuite, va fi realizată o scara exterioară, iar din punct de vedere funcţional se va realiza un sistem de ventilare a sălilor de grupă cu recuperator de căldură, se vor înlocui centralele termice existente cu unele moderne. Grădiniţa va fi dotată şi cu mobilier specific nou.

Proiectul de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 prevede lucrări similare, la care se adaugă termoizolarea pereţilor exteriori, precum şi a planşeelor peste parter şi subsol. De asemenea, aici vor fi instalate panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

Investiţiile sunt considerate necesare deoarece imobilele existente nu mai prezintă siguranţă în exploatare sau au spaţii insuficiente şi inadecvate pentru acest tip de educaţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.