Administrație

S-a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la Centrul multifuncţional Ocna Mureș

Contractul pentru continuarea lucrărilor la Centrul multifuncţional Ocna Mureş, ce va funcţiona la etajul 1 al fostului spital şi va avea trei specialităţi – medicină internă, pediatrie şi obstetrică-ginecologie – a fost semnat vineri.

Potrivit dispozițiilor contractului, lucrările la Centru trebuie finalizate în luna octombrie 2019.

Amenajarea Centrului multifuncţional Ocna Mureş a început în 2016, însă s-a oprit din cauza unor schimbări legislative şi a modificării normelor privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu. Astfel, prevederile iniţiale ale contractului au trebuit modificate, iar lucrările s-au blocat.

Centrul multifuncţional Ocna Mureş va funcţiona asemenea unei policlinici, cu consultaţii de zi, pentru afecţiuni ce ţin de specialităţile medicină internă, pediatrie şi obstetrică-ginecologie şi va avea şi un punct de recoltare analize medicale. În cazul urgenţelor medicale, pacienţii vor trebui transportaţi, în continuare, la spitalele din împrejurimi. La Ocna Mureş nu a mai existat o unitate sanitară de stat de la închiderea spitalului.

Centrul multifuncţional Ocna Mureş se realizează în baza unei asocieri între Primăria Ocna Mureş şi Consiliului Judeţean Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Primăria a pus la dispoziţie spaţiul, Consiliul Judeţean susţine financiar lucrarea (suma care mai trebuie investită fiind de 780.000 de lei), iar SJU Alba Iulia se va ocupa de organizarea activităţii medicale. De asemenea, plata personalului şi cheltuielile privind bunurile şi serviciile vor fi suportate de SJU Alba Iulia, prin contractul de furnizare de servicii medicale încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Unitatea sanitară se amenajează la etajul 1 al fostului spital, iar lucrările sunt finalizate în proporţie de 50% de către vechiul constructor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.