Administrație

27.3 milioane de lei pentru noul liceu tehnologic din Sebeș

Joi, primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a semnat, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, alături de directorul general al instituției, Simion Crețu, un contractul prin care municipiul atrage cea mai mare finanțare nerambursabilă de până acum, în valoare de 27,3 milioane de lei.

Este vorba despre o finanțare prin Programul POR 2014-2020 destinată construirii unui nou Liceu Tehnologic, la Sebeș. Cota de co-finanțare oferită de municipiul Sebeș, în cadrul proiectului, este de 0,557 milioane de lei.

Vă reamintim că în luna martie 2018, echipa de proiecte a primarului Dorin Nistor a elaborat și a depus o cerere de finanțare, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiți 10.1, Obiectiv specific 10.2: Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții. Prin proiect se propune construirea unei clădiri noi și moderne pentru Liceul Tehnologic, care să cuprindă: 34 de săli de clasă, 3 laboratoare de informatică, 1 laborator de fizică, 1 laborator de mecanică, 1 laborator de chimie, 1 sală profesorală, 1 sală de festivități, 1 sală de sport, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și a terenului aferent liceului, amenajarea terenului de sport în curtea liceului, branșamentele la rețelele de utilități. De noua clădire vor beneficia cei 777 de actuali elevi, urmând ca unitatea școlară să crească până la numărul de 900 de elevi.

„Condițiile materiale actuale fac ca procesul de învățământ să fie răspândit în mai multe sedii din părți diferite ale orașului, sălile de clasă sunt necorespunzătoare prin suprafață și dispunere, clădirile sunt vechi și nu mai pot obține avizul de funcționare ISU, insuficiența spațiilor determină învățământul în două schimburi – toate aceste aspecte justifică necesitatea unei construcții noi pentru Liceul Tehnologic”, a declarat primarul Dorin Nistor.

Primăria Sebeș, alături de reprezentanții liceului, au propus construirea unui corp de clădire nou, în care să se deruleze activitatea de învățământ pentru liceu și școala profesională, actuala clădire urmând să preia funcțiunile pentru atelierele școlare. În felul acesta, orele s-ar derula într-un singur schimb și într-un singur loc. De asemenea, noua infrastructură va asigura toate funcțiunile necesare derulării activității școlare la normele și standardele prevăzute de legislația actuală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.