Administrație

Finanțare pentru construirea a două blocuri sociale în Ocna Mureș

18 străzi vor fi modernizate şi se vor construi două blocuri cu locuinţe sociale printr-un proiect ce va fi implementat în oraşul Ocna Mureş prin intermediul a peste 3,6 milioane de euro fonduri nerambursabile, a informat, miercuri, Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

„Prin proiectul ‘Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşul Ocna Mureş’ se atrag fonduri europene nerambursabile în valoare totală de peste 3,6 milioane euro pentru construirea a două noi blocuri cu locuine sociale şi modernizarea a mai mult de 2,3 kilometri străzi urbane. Este vorba de o nouă iniţiativă locală finanţată în cadrul Programului REGIO, pentru care a fost semnat azi (miercuri – n.r.), la sediul ADR Centru din Alba Iulia, contractul de finanţare, în valoare totală de peste 17 milioane lei. Primarul Silviu Vinţeler şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu, au semnat acest contract prin care se vor folosi fonduri europene destinate construirii a 32 de apartamente sociale şi reabilitarea celor 18 străzi din zona centrală a oraşului Ocna Mureş, pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor din comunităţile defavorizate”, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Investiţiile se vor finaliza, potrivit sursei citate, peste cel mult doi ani şi jumătate, în ultima zi a anului 2021.

Cererea de finanţare are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din oraş, precum şi a celor din localităţile apropiate, prin abordarea integrată a nevoilor identificate la nivel local.

Astfel, prin intermediul proiectului se urmăreşte „îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, prin construirea de două clădiri cu locuinţe sociale cu regim de înălţime S+P+2E+M şi un număr de 16 apartamente fiecare, care să asigure condiţii decente de locuire persoanelor defavorizate din oraş şi să favorizeze premisele creşterii incluziunii sociale la nivel comunitar. În plus, a doua componentă a proiectului, prevede îmbunătăţirea conectivităţii la nivelul oraşului, a cartierelor defavorizate cu principalele zone de interes şi creşterea gradului de participare a cetăţenilor la servicii publice, activităţi economice, comerciale, culturale, sportive sau de agrement, prin lucrări de construire/reabilitare/modernizare şi extindere a circa 6 kilometri de străzi urbane”, precizează ADR Centru.

Bugetul întregului proiect este de 17 milioane de lei, din care peste 16,6 milioane de lei, adică mai mult de 3,5 milioane de euro, sunt fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuţia beneficiarului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.