Social

Primarul Blajului se declară mulțumit de cum a decurs vizita Papei

Vizita Papei Francisc la Blaj a reprezentat un moment de „o dimensiune spirituală profundă”, care a arătat tuturor „faţa adevăratei Românii”, a afirmat, marţi, primarul municipiului, Gheorghe Valentin Rotar.

Edilul a adăugat că despre micul oraş, de numai 20.000 de locuitori, se vorbeşte acum „la superlativ, ca despre un adevărat model de civilizaţie”.

Într-o postare pe contul său de Facebook, edilul a opinat că „vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc la Blaj a reprezentat un moment unic, de o dimensiune spirituală profundă, care ne-a arătat tuturor faţa adevăratei Românii”, iar acum, despre acest oraş „se vorbeşte la superlativ, ca despre un adevărat model de civilizaţie”, „micul oraş cu inimă mare arătând tuturor că, aici, Europa este la ea acasă”.

Edilul a menţionat că toate acestea se datorează „implicării totale” pe care au avut-o toţi cei care au participat la organizarea acestui moment istoric.

„Le mulţumesc celor peste 100 de mii de pelerini prezenţi la Blaj pentru modul în care au participat la evenimentele găzduite de oraşul nostru, oameni frumoşi, oaspeţi minunaţi, care au avut un comportament exemplar din toate punctele de vedere şi care au arătat că România Frumoasă există şi este mai vie ca niciodată! Le mulţumesc tuturor blăjenilor care au înţeles momentul istoric pe care îl trăieşte comunitatea noastră şi care s-au dovedit gazde primitoare pentru cei veniţi de departe. Lor le mulţumesc şi pentru înţelegerea pe care au manifestat-o în ceea ce priveşte toate măsurile de securitate şi restricţiile de circulaţie, fără de care un astfel de eveniment nu ar fi putut avea loc”, a declarat Rotar.

Punctul culminant al manifestărilor din cadrul vizitei apostolice efectuate, timp de trei zile, de către Papa Francisc în România a fost ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri, oficiată pe Câmpia Libertăţii din Blaj. Papa Francisc s-a întâlnit şi cu romii din cartierul „Barbu Lăutaru”, în cadrul căreia a cerut iertare, în numele Bisericii, comunităţii rome pentru momentele, de-a lungul istoriei, când aceştia au fost „maltrataţi”, „segregaţi” sau priviţi „într-o manieră greşită, cu privirea lui Cain şi nu cu cea a lui Abel”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.