Sănătate

Papa a transmis Cardinalului Lucian mulţumirea „profundă” pentru primire

Papa Francisc a transmis, printr-o scrisoare trimisă Cardinalului Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice, mulţumirea profundă pentru „primirea cordială” şi pentru „atenţia” cu care a fost pregătită vizita sa la Blaj.

Papa a menţionat, totodată, că s-a bucurat să cunoască personal „realitatea Bisericii din România”.

Scrisoarea, datată 8 iunie, a fost postată joi, 19 iunie, pe site-ul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

„La întoarcerea din Călătoria Apostolică din România, doresc să reafirm Eminenţei Voastre, Episcopilor, preoţilor, persoanelor consacrate şi credincioşilor laici mulţumirea mea profundă pentru primirea cordială şi pentru atenţia cu care aţi pregătit Vizita la Blaj şi în ţară. M-am bucurat să cunosc personal realitatea Bisericii din România, atât de vie şi de angajată în mărturisirea cu bucurie a credinţei. Domnul să vă păstreze credincioşi şi plini de zel apostolic, iar eroicul exemplu al noilor Fericiţi Martiri să însoţească şi să susţină slujirea voastră faţă de Biserică”, a transmis Suveranul Pontif.

Papa Francisc a mai spus că se roagă pentru ca „Biserica din România să persevereze plină de curaj mărturisind tuturor iubirea milostivă a Domnului”.

Totodată, Suveranul Pontif a cerut, potrivit obiceiului său, ca şi credincioşii greco-catolici din România să se roage pentru el. „Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze şi Maica Domnului să vă ocrotească. În Cristos, cu dragoste frăţească”, se încheie scrisoarea semnată Franciscus.

Suveranul Pontif a oficiat la Blaj, în 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii, ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri, eveniment la care au fost prezenţi 100.000 de pelerini. Potrivit autorităţilor, la toate evenimentele desfăşurate pe durata prezenţei Papei Francisc la Blaj au fost 120.000 de oameni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.