Administrație

Atacuri cibernetice. SRI precizează: Nu era spitalul din Tg. Cărbunești, ci unul din Alba

Cele patru unităţi medicale afectate de ransomware-ul BadRabbit 4 sunt spitalele „Victor Babeș” din Capitală, precum şi din Huşi, Dorohoi şi Alba, au precizat reprezentanţii SRI.

Iniţial, a fost anunţată ca fiind ţintă a unui atac cibernetic şi Spitalul din Târgu Cărbuneşti, dar SRI a revenit asupra informaţiei.

Reprezentanţii SRI au arătat că sunt afectate de ransomware-ul BadRabbit patru spitale din ţară, potrivit semnalărilor primite de CERT-RO la numărul special 1911 şi transmise mai departe către Centrul Naţional Cyberint, iar pentru oprirea acestuia este suficientă instalarea oricărui antivirus recunoscut în domeniu.

Potrivit sursei citate, o echipă a Centrului Naţional Cyberint a mers la Spitalul „Victor Babeş” pentru a analiza situaţia.

„O echipă a CNC a plecat la «Victor Babeş» pentru a analiza situaţia şi a ridica artefactele care ne permit să înţelegem cum are loc infecţia şi ce măsuri trebuie luate pentru a o opri. Din analizele preliminare efectuate reiese faptul că pentru oprirea infecţiei este suficientă instalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu. Cel mai probabil, infecţia se bazează pe inginerie socială (păcălirea utilizatorului), şi nu pe exploatarea unei vulnerabilităţi (slăbiciuni) a sistemului. Ransomware-ul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de orice produs antivirus clasic”, mai precizează SRI.

One Comment

  1. Pingback: Spitalul Județean Alba spune că nu a fost atacat informatic – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.