Politică

USR Alba: „Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni este victima primăriei”

Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni, alături de alte patru spitale din țară, au fost ținta unui atac cibernetic asupra sistemelor informatice, se arată într-un comunicat de presă dat publicității luni de filiala Alba a Uniunii Salvați România (USR).

Din analizele preliminare efectuate de către SRI reiese faptul că pentru oprirea infectării cu viruși este suficientă instalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu.

„Constatăm cu regret că Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni are grave deficiențe administrative. Instalarea pe stațiile lucru a oricărei versiuni de antivirus, respectiv BitDefender, Symantec sau orice altă varianta de antivirus este o regulă elementară în buna funcționare a sistemelor informatice”, se mai precizează în comunicat.

Sorin Nicolae Tif, președinte al USR Câmpeni, solicită public răspunsuri din partea celor implicați în administrarea spitalului: manager, director economic, director de îngrijiri. Credem că Spitalul de Boli Cronice este o victimă a administrației locale care este incapabilă să își gestioneze eficient instituțiile din subordine.

„De ce nu aveți implementate aceste sisteme antivirus?”, întreabă liderul local al USR. „Domnule Bar, puteți sa ne spuneți de ce s-a întâmplat acest lucru? Cât de implicat sunteți în buna desfășurare a activității informatice si nu numai, în unitatea care o conduceți?”

Totodată, USR solicită un răspuns și din partea Primăriei Câmpeni, în administrarea cărei se află unitatea spitalicească, „care este direct responsabilă în această problemă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.