Social

Doi copii aflaţi la joacă pe malul râului Sebeș au salvaţi de la înec de pompieri

Lacul Petrești a fost cât pe-aici să facă două victime

Doi copii, un băiat de 11 ani şi o fată de 13 ani, aflaţi în pericol să se înece, după ce, în timp ce se jucau marţi în apropierea albiei râului Sebeş, au fost surprinşi de creşterea nivelului apei, ca urmare a deversării controlate a barajului de la Petreşti, au fost salvaţi de pompierii militari, după o intervenţie contracronometru.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Ovidiu Costea, cei doi copii se aflu la joacă pe malul râului Sebeş.

„Din cauza faptului că a crescut debitul foarte mult ca urmare a deversării controlate a barajului de la Petreşti, minorii au fost surprinşi şi s-au urcat în copaci. Băiatul a reuşit să sune la 112 pentru alertarea forţelor de intervenţie”, a explicat maior Ovidiu Costea, care a adăugat că acţiunea de salvare a fost una „deosebită şi contracronometru”.

După salvarea lor de către pompierii militari din Sebeş, minorii au fost transportaţi la spitalul din localitate, unde au fost supuşi mai multor investigaţii medicale.

Fata prezintă o uşoară hipotermie, echimoze şi escoriaţii la nivelul membrelor inferioare, iar băiatul a suferit un atac de panică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.