Social

Percheziţii la o firmă de curierat. Aceasta e acuzată că nu livrat corespondenţa expediată de instanțe

Poliţiştii din Alba efectuează, joi, 23 de percheziţii, dintre care două la punctele de lucru ale unei societăţi de curierat, iar restul la domiciliile unor actuali sau foşti angajaţi care sunt bănuiţi că nu ar fi livrat destinatarilor corespondenţa expediată de instanţele de judecată.

Potrivit unui comunicat al IPJ Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeş şi şapte pe raza a cinci comune arondate municipiului Sebeş.

Activităţile se desfăşoară la două puncte de lucru ale unei firme de curierat şi la domiciliile a 21 de actuali sau fost angajaţi ai acestora, care sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Conform sursei citate, angajaţii ar fi semnat, în fals, dovezile de livrare pe care le-ar fi expediat instanţelor.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, aceştia nu ar fi înmânat destinatarilor corespondenţa expediată de către instanţele de judecată din municipiul Alba Iulia şi ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi şi borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanţelor de judecată”, arată sursa citată.

Persoanele vizate de anchetă vor fi conduse la sediul IPJ Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice sunt sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş şi ai Poliţiei Oraşului Cugir.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.