Administrație

Primarul Mircea Hava a primit diploma „Urbis Grates” din partea Consiliului Local

Cel mai longeviv primar de municipiu reşedinţă de judeţ, Mircea Hava, ales europarlamentar, a primit vineri, din partea Consiliului Local, diploma „Urbis Grates”, în semn de recunoştinţă pentru activitatea pe care a avut-o în fruntea Primăriei în ultimul sfert de secol.

„Dacă de atâtea ori, domnul primar a înmânat diplome, cred că este cazul să spunem doar atât: echipa vă mulţumeşte, oraşul vă mulţumeşte, este o viaţă dedicată pentru cetăţenii municipiului Alba Iulia, aşa că, domnule primar, permiteţi-ne să vă dăm, în mod festiv, «Urbis Grates», de data asta pentru dumneavoastră. Felicitări”, a spus, în debutul şedinţei de Consiliu Local, viceprimarul Voicu Paul, nominalizat de către PNL pentru a ocupa funcţia de primar până la alegerile locale de anul viitor.

În discursul său, Mircea Hava a mulţumit pentru distincţia primită, afirmând că, până la urmă aceasta, este doar o hârtie, adevărata mulţumire fiind „oraşul şi oamenii”.

„A fost o etapă, eu nu am încheiat-o pentru Alba Iulia, pentru că, aşa cum spuneam, îmi schimb un pic biroul”, a declarat Mircea Hava, care le-a promis consilierilor că le va urmări activitatea şi că va asista, în limita timpului pe care îl va avea, la şedinţele pe care le vor avea în continuare.

Hava le-a mai cerut consilierilor să facă treabă. El a subliniat că nu s-a considerat niciodată „baron” şi că singurii care l-au deranjat „au fost proştii”.

Consiliul Local Alba Iulia a luat act vineri de demisia din funcţia de primar a lui Mircea Hava.

Originar din Oradea şi absolvent al Facultăţii de Chimie Industrială în cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timişoara, Mircea Hava a intrat după 1989 în administraţia publică, mai întâi ca viceprimar al municipiului Alba Iulia, iar din 1996 ca primar.

El a mai deţinut funcţia de primar al municipiului Alba Iulia şi în perioada 1991-1992, după care, între 1993 şi 1996, a fost viceprimar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.