Social

Aiud. Cele mai originale aranjamente de trandafiri au fost prezentate la Ziua Rozelor

Ziua Rozelor, considerată de organizatori cel mai „parfumat” eveniment al anului, a atras sâmbătă, ca la fiecare final de iunie, mulţi vizitatori la Ciumbrud, lângă Aiud, veniţi special, unii din Ungaria şi Germania, să admire cele mai originale aranjamente de trandafiri.

Ajunsă la a XVIII-a ediţie, Ziua Rozelor a debutat, în acordurile fanfarei, cu o paradă de trăsuri, maşini, tractoare şi biciclete împodobite cu trandafiri. Acestea au putut fi admirate pe tot traseul parcurs din centrul municipiului Aiud, din faţa Colegiului „Bethlen Gabor”, până în incinta Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” – în Parcul Rozelor din Ciumbrud, localitate care asigură majoritatea producţiei de trandafiri din România.

Pentru expozanţi au fost organizate diverse concursuri, cum ar fi cel mai frumos stand, cel mai frumos aranjament de trandafiri sau Duelul Rozelor – Trandafirul Anului. De Ziua Rozelor sunt premiaţi însă toţi cultivatorii de trandafiri din localitate.

Pentru doritori au fost organizate vizite pe câmpurile de trandafiri care înconjoară localitatea. Copiii au avut posibilitatea să participe la un atelier de creaţie – Rose Deco Art. Un alt atelier a fost destinat celor care au vrut să-şi perfecţioneze tehnica de a împleti „fir de trandafir în cosiţe de domniţe”.

Nu a lipsit nici programul artistic, cu cântece şi dansuri populare româneşti şi maghiare. Seara se va încheia cu două concerte susţinute de No Sugar şi Amna şi cu un foc de artificii.

La Ciumbrud, unde se remarcă o diversitate de soiuri de trandafiri, cel puţin 100, într-o varietate de culori, sunt cultivate anual peste un milion de fire de astfel de flori. Trandafirii sunt vânduţi, sub formă de butaşi, atât pe piaţa internă, cu deosebire în hipermarket-uri, cât şi în străinătate, cum ar fi Ungaria.

Ziua Rozelor este un eveniment organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Aiud, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România şi Asociaţia Agricolă Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.