Educație

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba scrisă de limba și literatura română

Elevii din întreaga țară au susținut, luni, 1 iulie, prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului 2019.

Absolvenții care au urmat profilul Real și cei care au absolvit licee tehnologice și liceele vocaționale, cu excepția celor de profilul pedagogic, au avut de conceput un eseu referitor la un text poetic care aparține de George Bacovia sau Lucian Blaga, potrivit edupedu.ro. Cei care au urmat cursurile liceelor cu profil Umanist au avut de scris un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Candidații au avut de argumentat la subiectul al II-lea perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, dar și importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs.

La subiectul I, la fel ca și în alți, au fost 5 cerințe care s-au bazat pe un fragment la prima vedere din „Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu.

La nivel național, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile, 116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.