Administrație

Referendum pe Facebook. Zilele Oraşului Teiuș, reduse la o singură zi de manifestări

„Zilele Oraşului Teiuş”, desfăşurate de obicei de vineri până duminică în ultima săptămână din august, vor fi restrânse în acest an la doar o zi.

Decizia a fost luată de autorităţile locale după ce un sondaj făcut de Primărie pe reţelele de socializare a arătat, potrivit scorului, că aproape două treime dintre participanţi s-au arătat de acord cu ideea renunţării la această manifestare.

„Sunteţi de acord să renunţăm la organizarea «Zilelor Oraşului Teiuş», iar banii economisiţi să ajute la finalizarea proiectelor importante începute, în aşa fel încât Teiuşul să devină un oraş civilizat şi respectat (modernizarea şi asfaltarea străzilor, extindere reţele de canalizare şi apă, modernizarea şcolilor, iluminat public modern, piscină şi zone de agrement pentru tineri şi nu numai, spaţii verzi, podul de la Căpud, precum şi alte investiţii necesare oraşului)”, a fost întrebarea postată pe pagina de facebook a Primăriei Teiuş.

S-au arătat de acord 63% din cei 1.908 de votanţi, 37% fiind contra.

„Bună idee, Extraordinar ar fi să nu se mai ţină şi să rămână banii. Excepţional”, „Da, o gândire sănătoasă”, „Aţi face un lucru foarte fain să renunţaţi la organizarea «Zilelor Oraşului»” sau, dimpotrivă, „Ar fi păcat să se renunţe la acele zile minunate”, „Păcat că şi singurul lucru care mă deconecta de la problemele şi rutina de peste an, poate unicul moment când se mai adunau oamenii să sărbătorească, e supus la vot. Păcat că am ajuns chiar aşa” şi „Ar trebui să vă gândiţi şi la copii. Credeţi-mă că toţi copiii aşteaptă această zi. Nu vă gândiţi doar la oamenii mari, deoarece nu doar ei există în acest oraş, respectaţi-ne”, au fost câteva dintre comentariile Pro şi Contra.

La rândul său, primarul Mirel Vasile Hălălai a scris pe contul său de facebook că, pentru un program de 40 de minute, un artist cere autorităţilor pentru a participa la acest eveniment suma de 7.000 de euro. Unul dintre cei care au comentat la această postare şi-a exprimat convingerea că se va găsi „o cale de mijloc”.

Contactat, luni, de Agerpres, primarul din Teiuş a declarat că, după această consultare, la care nu exclude să fi răspuns şi oameni care nu sunt din oraş, s-a avansat ideea organizării unei singure astfel de zile.

„O să facem un eveniment de amploare mai mică. Vor fi artişti locali, ansamblurile locale şi partenerii acestora din alte părţi. Nu vor lipsi nici competiţiile sportive tradiţionale. Vom păstra structura, dar cu o desfăşurare pe o singură zi”, a spus Hălălai.

Primarul a menţionat că la precedenta ediţie s-au cheltuit în jur de 150.000 de lei, urmând ca acum să fie alocată suma de 50.000 de lei, bani la care se vor putea adăuga şi eventuale sponsorizări.

„Nu mai e de actualitate trei zile, nici financiar, fiindcă avem programe de investiţii de susţinut”, a conchis edilul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.