Educație

Bacalaureat 2019. Absolvenții de la Uman de la un colegiu din Blaj au primit subiectele de la Real

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba va analiza cine se face vinovat de producerea unei erori la examenul de Bacalaureat la Colegiul „Inochentie Micu Klein” Blaj, unde, la proba de Limba şi Literatura Română, absolvenţii de la profil Uman au primit a doua pagină cu subiecte de la profil Real.

Şefa IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că absolvenţii claselor cu profil Uman care au susţinut, luni, proba de Limba şi Literatura Română, la colegiul din Blaj, au primit corect pentru rezolvare prima pagină cu subiecte, în schimb, cea de-a doua pagină era cea cu subiectele destinate celor de la profil Real. Cei care au constatat eroarea au fost, potrivit Marcelei Dărămuş, profesorii din comisie, fiind anulate, în consecinţă, foile de examen. Însă, şi a doua oară, candidaţii au primit greşit subiectele, fiind anulate, din nou, foile de examen.

După circa o jumătate de oră, potrivit şefei IŞJ Alba, de la debutul examenului, candidaţii de la profil Uman au primit corect ambele pagini cu subiecte.

Marcela Dărămuş a menţionat că timpul avut la dispoziţie de absolvenţi pentru rezolvarea subiectelor destinate profilului Uman a fost de trei ore. Tinerilor le-a fost pusă la dispoziţie apă, a mai spus aceasta.

IŞJ a constituit o comisie care urmează să stabilească exact ceea ce s-a întâmplat, a precizat inspectorul şcolar general.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.