Social

Scrisoare de mulţumire a Cardinalului Lucian către cei implicați în organizarea vizitei Papei

Cardinalul Lucian Mureşan a adresat o scrisoare de mulţumire tuturor persoanelor şi instituţiilor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a vizitei apostolice la Blaj a Papei Francisc, informează, marţi, site-ul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Cardinalul consideră vizita la Blaj a Suveranului Pontif „un eveniment istoric fără precedent” în viaţa Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, şi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru succesul acesteia.

De asemenea, Lucian Mureşan îşi îndreaptă “gândurile pline de recunoştinţă” spre toate persoanele şi instituţiile care au fost implicate în organizarea şi în desfăşurarea evenimentului – autorităţi de stat centrale şi locale, parteneri din ţară şi din străinătate, voluntari, ierarhi, preoţi, pelerini şi jurnalişti acreditaţi.

„Ne exprimăm gratitudinea faţă de episcopii şi preoţii Bisericii noastre, pentru modul exemplar în care au organizat participarea preoţilor şi a pelerinilor. Atmosfera de evlavie, reculegere şi rugăciune pe care toţi participanţii au manifestat-o pe tot parcursul programului spiritual, cultural şi liturgic, dezvăluind întregii lumi o Românie creştină, frumoasă şi civilizată, este în mare măsură rodul activităţii pastorale pe care ierarhii şi preoţii greco-catolici o desfăşoară cu dragoste şi dăruire pentru mântuirea sufletelor”, afirmă cardinalul Lucian Mureşan, mitropolitul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Înaltul ierarh adresează mulţumiri instituţiilor statului, dar şi autorităţilor locale care s-au implicat în organizarea vizitei Suveranului Pontif. El a menţionat şi Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa 2019”, „fără de care această vizită istorică nu ar fi putut fi organizată în condiţii de securitate şi logistice optime”.

„Datorită lor, Blajul a fost o gazdă primitoare şi un loc în care fiecare s-a simţit în siguranţă şi acasă”, adaugă în scrisoarea sa, Cardinalul Lucian Mureşan.

El şi-a încheiat scrisoarea cu mesajul „Să rămânem împreună!”, făcând trimite la deviza „Să mergem împreună”, sub care s-a desfăşurat vizita Papei Francisc în România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.