Administrație

Primăria Sebeș cere bani pentru două terenuri de sport

Primăria municipiului Sebeș a depus vineri, 28 iunie, la Compania Națională de Investiții (CNI), două proiecte care vizează construirea unor baze sportive de tip 1 și de tip 2 pe raza municipiului Sebeș, informează reprezentanții unității administrativ-teritoriale.

Baza sportivă de tip 1 va fi realizată pe terenul „Pielaru” unde, pe o suprafață totală de 31.000 mp, va fi construit un teren sportiv pentru fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF, de dimensiunile 105 m x 68 m, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori.

De asemenea, se va construi un teren sportiv de mici dimensiuni (20 m x 40 m) care va fi folosit pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis. Vor fi construite o clădire pentru vestiare și o clădire administrativă și va fi amenajată o parcare pentru autovehicule și autocar.

Baza sportivă de tip 2 va fi realizată în incinta Parcului Arini unde, pe o suprafață de 5.000 mp, va fi construit un teren sportiv de mici dimensiuni (20 m x 40 m) care va fi folosit pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis. Vor fi construite, de asemenea, o clădire pentru vestiare, o clădire administrativă și va fi amenajată o parcare pentru autovehicule.

Municipiul Sebeș și localitățile aparținătoare (Petrești, Lancrăm, Răhău) nu beneficiază de o bază sportivă corespunzătoare. Această stare de fapt determină lipsa de motivație a tinerilor și elevilor către activitățile sportive, precum și la imposibilitatea desfășurării lecțiilor de educație fizică și sport de către elevii ai căror școli nu dețin terenuri sau săli de sport.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.