Social

Apa CTTA Alba estimează „vor apărea modificări de acceptabilitate” a calității apei potabile

Operatorul judeţean de apă din Alba atenţionează consumatorii că, în urma avariei produse miercuri, în zona Oiejdea, în următoarele zile vor apărea modificări de acceptabilitate ale calităţii apei potabile distribuită în o serie de oraşe şi comune.

„SC Apa CTTA SA Alba estimează că în urmatoarele zile vor aparea modificări de acceptabilitate ale calităţii apei potabile, distribuită de către Operator în zonele de aprovizionare cuprinse între localităţile Lancrăm – Ocna Mureş, respectiv Galda – Blaj”, se arată într-un comunicat dat joi publicităţii de operatorul judeţean de apă.

Ca măsură preventivă şi la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Alba, în această perioadă staţiile de tratare vor funcţiona în regim de hiperclorinare, precizează sursa citată.

Operatorul de apă le solicită oamenilor înţelegere faţă de „situaţia neprevăzută survenită”, iar în cazul în care aceştia constatată modificări de acceptabilitate ale apei potabile, să o consume doar în scopuri menajere.

O avarie produsă miercuri de către constructorul autostrăzii Sebeş-Turda – lotul 2 în zona Oiejdea la aducţiunea de apă a provocat întreruperea furnizării apei potabile în oraşul Ocna Mureş şi comunele Cricău, Ighiu, Galda de Jos, Stremţ, Mihalţ, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Miraslău, Unirea, Noşlac.

Potrivit companiei, durata întreruperii furnizării apei este estimată, din cauza lucrărilor „deosebit de complexe”, la circa 35 de ore, fapt care ar putea afecta şi rezervele de apă existente în rezervoarele altor localităţi.

„La reluarea furnizării pot apărea local depăşiri ale parametrului turbiditate, fiind nevoiţi să procedăm la purjarea apei (spălări locale), până la încadrarea acesteia în parametrii de calitate, situaţie în care rugăm clienţii să folosească apa numai în scopuri menajere”, a mai transmis consumatorilor, miercuri, compania care furnizează apa potabilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.