Economie

Stațiile de cale ferată Sebeș, Aiud, Teiuș și Războieni urmează să fie modernizate

Carte poștală de acum aproximativ 100 de ani cu stația de cale ferată Teiuș

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţiile în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru modernizarea a 23 de staţii de cale ferată, între care câteva și patru stații din județul Alba, costurile estimate pentru elaborarea documentelor fiind de 6,84 mil. lei.

Staţii de cale ferată vizate sunt Târgovişte, Ploieşti Vest, Sinaia, Buşteni, Videle, Titu, Băile Herculane, Petroşani, Orşova, Miercurea Ciuc, Făgăraş, Gheorghieni, Reghin, Suceava Nord, Paşcani, Vatra Dornei Băi, Vereşti, Dolhasca şi Gura Humorului, conform unui comunicat al companiei. În județul Alba, stațiile de cale ferată care urmează să fie modernizate sunt Sebeș, Aiud, Teiuș și Războieni.

Obiectivele prevăzute în elaborarea studiilor de fezabilitate au drept scop asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe modernizarea şi repararea clădirilor de călători, inclusiv facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă dar și înălţarea peroanelor în conformitate cu standardele europene.

Valoarea costurilor estimate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente celor 23 staţii CF este de 6.844.382 lei fără TVA, iar sursa de finanţare este inclusă în bugetul CFR SA, la capitolul fonduri externe nerambursabile.

În comunicat se menţionează că anunţurile de participare la licitaţiile deschise organizate de Sucursalele Regionale CF Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Timişoara sunt disponibile în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (SICAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Procedurile de licitaţie pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru primele 24 staţii de cale ferată, incluse în proiectul privind Modernizarea a 47 de staţii, parte integrantă a Programului Operaţional Infrastructură Mare, au fost lansate la începutul lunii iunie, de Sucursalele Regionale de Căi Ferate Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.