Social

Incendiul de la Rîmeț, cauzat de un scurt-circuit

Incendiul de la mănăstirea Rîmeţ a fost provocat de un scurt-circuit la un conductor electric defect sau izolat necorespunzător din mansarda clădirii cuprinse de flăcări, a anunţat, sâmbătă seara, prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Ovidiu Costea.

Potrivit acestuia, toate forţele ISU Alba au fost retrase din dispozitiv, după ce, în cursul zilei, 20 de pompieri au procedat la înlăturarea efectelor negative produse de incendiu prin degajarea elementelor de acoperiş (hornuri, caferi, învelitori din tablă) care nu mai prezentau siguranţă şi puteau pune în pericol pelerinii sau personalul mănăstirii.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurt-circuit la un conductor electric defect sau izolat necorespunzător din mansardă”, a anunţat Costea.

Incendiul a fost lichidat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după aproximativ 14 ore de intervenţie a unui număr total de peste 100 de pompieri, din Alba şi Cluj.

În clădirea afectată de incendiu se află chiliile călugăriţelor, ateliere, bucătăria şi sala de mese.

„A ars structura din lemn a acoperişului cu învelitoare din tablă. Pe aproximativ 50% s-a prăbuşit acoperişul, dar fără a fi afectate spaţiile din interior decât într-o proporţie de 20% la nivelul etajului. Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii, precum şi obiecte de cult (icoane, veşminte, cărţi etc)”, a transmis Ovidiu Costea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.