Social

Incendiul de Rîmeț. Focul a fost lichidat după 14 ore de intervenție

Incendiul de la mănăstirea Rîmeţ, cel mai vechi aşezământ monahal ortodox din Transilvania, a fost lichidat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după aproximativ 14 ore de intervenţie a peste 100 de pompieri.

Adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea, a declarat că toate focarele de incendiu au fost lichidate, iar sâmbătă vor fi stabilite cauza de izbucnire a focului şi valoarea pagubelor.

Potrivit estimărilor pompierilor, din suprafaţa totală de 1.400 de metri pătraţi a acoperişului clădirii, unde a izbucnit focul, a fost afectată o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi.

În clădirea respectivă sunt chiliile călugărițelor, ateliere, bucătăria, sala de mese.

„A ars structura din lemn a acoperişului cu învelitoare din tablă. Pe aproximativ 50% s-a prăbuşit acoperişul, dar fără a fi afectate spaţiile din interior decât într-o proporţie de 20% la nivelul etajului. Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii, precum şi obiecte de cult (icoane, veşminte, cărţi etc.)”, a transmis Ovidiu Costea.

El a menţionat că, din partea ISU Alba, s-a intervenit cu 89 de subofiţeri şi nouă ofiţeri, care au acţionat cu şase autospeciale. Din Cluj, au fost trimişi, cu două autospeciale, zece subofiţeri de la Detaşamentul Turda. De asemenea, au fost prezenţi zece poliţişti, trei salvamontişti şi voluntari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.