Politică

Liderul filialei Alba a Pro România crede că „povestea cu ursul de la Pâclișa a devenit aberantă”

Horațiu Florea, coordonatorul organizației județene a Partidul Pro România

Filiala Alba Pro România, prin coordonatorul său local, a dat publicității un comunicat prin care intenționează să tragă „un serios semnal de alarmă”.

De câteva zile, un urs ține sub teroare cartierul Pâclișa, parte componentă a municipiului Alba Iulia.

„Asistăm cu îngrijorare la episoade în care animale din curțile oamenilor continuă să fie omorâte și ni s-a demonstrat că acțiunile inițiate de către autorități sunt fără sorți de izbândă. Marea noastră îngrijorare este legată de faptul că acest urs ar putea ataca, oricând, un om, transformând Alba Iulia în scena unei tragedii nemaiîntâlnite până în prezent”, se spune în declarația liderului Pro România, filiala Alba, Horațiu Florea.

Coordonatorul filialei face „un apel ferm către instituțiile cu competențe în astfel de situații să rezolve această problemă cât mai repede iar animalul să fie relocat într-o zonă în care nu mai poate fi un pericol pentru nimeni. Nu mică ne-a fost mirarea să vedem că miercuri, spre exemplu, căutările ursului au fost oprite pe motiv că afară… plouă, de parcă vânătorii ar fi în teren doar când e soare și vreme bună. Dacă ne-am obișnuit cu porcii și caii de pe străzile din Alba Iulia, prezența unui urs care poate lua viața unui om este, deja, prea mult”.

În finalul declarației, Florea spune că așteaptă, „cu inters, la fel ca și locuitorii din Pâclișa, ca autoritățile să își facă datoria față de comunitate și, atât oamenii cât și ursul, să fie în siguranță, acolo unde le este locul”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.