Economie

Covorul PVC (linoleum-ul) – ideal pentru spațiile cu traffic intens (P)

Covorul PVC sau linoleum PVC cum mai este cunoscut, este un tip specializat de pardoseală cu întrebuințare practică, cu structură uniformă și fără să prezinte denivelări.

Cu o estetică deosebită și o varietate largă de culori, acest material este renumit pentru rezistența sporită la trecerea timpului fiind ușor de întreținut și dezinfectat. Este rezistent la agenți chimici, este tratat antibacterian și antifungic, are proprietăți antimicrobiene și antistatice, este antiderapant și bun izolator termic și fonic.

Acest tip de montaj linoleum este destinat folosirii în locurile cu trafic intens de tipul spațiilor sanitare, spitalelor, clinicilor, sălilor de operație, laboratoarelor de analize, saloanelor, cabinetelor medicale sau stomatologice, în săli de așteptare, holuri, dar și în industria alimentară în brutării, laboratoare de cofetărie și patiserie, carmangerii, în spații comerciale, birouri, universități, școli, săli de sport grădinițe, bucătării profesionale, sedii de firmă, magazine și depozite, mijloace de transport în comun etc.

Având în vedere regimul special de utilizare în spațiile de sănătate publică, alimentară sau orice spațiu care deservește publicul larg și unde este obligatoriu să existe și să se respecte o serie de reguli stricte în materie de igienă, în ceea ce privește tipul de pardoseală, se recomandă pentru amenajarea unor astfel de spații, covoarele PVC sau linoleumul PVC, deoarece sunt ușor de curățat și dezinfectat. În acest sens, covorul PVC se montează cu respectarea normelor de igienă impuse de către Direcția De Sănătate Publică (DSP), cu ridicare pe perete (scafă) pentru a elimina unghiurile drepte, unde mizeria și microbii sunt mai greu de îndepărtat. Pentru a nu exista rosturi la îmbinarea linoleumu-lui PVC, acesta se termosudează pentru o rezistență mai mare în timp.

Din punct de vedere structural, linoleumul PVC îl regăsim într-o multitudine de variante, în funcție de destinație și caracteristicile spațiului unde urmează să fie instalat: covor PVC omogen, eterogen, conductiv/disipativ, antiderapant, toate fiind flexibile și de o calitate foarte bună. Covoarele PVC conductive au o rezistență excelentă la produsele chimice folosite în unitățile medicale și sunt folosite cu precădere în secțiile de terapie intensiva și în blocurile chirugicale. Aceste pardoseli au standarde tehnice foarte ridicate, oferind un plus de comfort și anduranță la trafic.

Spre deosebire de montajul unei pardoseli clasice, covorul PVC necesită o instalare corect efectuată de către un personal calificat pentru a beneficia din plin de avantajele și durata sporită al acestui tip de material profesional. Iar dacă te-am convins de utilitatea montării unei soluții de linoleum sibiu, te asteptăm să ne vizitezi pe www.pardoselisibiu.ro unde iti vom oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru a alege modelul potrivit proiectului tău.

One Comment

  1. Dragos Maria

    Buna!
    As dori sa-mi trimiteți imagini cu modele care imită parchetul, culori: gri, crem, maro…si preturi atașate la imagine.
    Mulțumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.