Mozaic

Dan Barna a fost validat de congresul USR drept candidat pentru alegerile prezidențiale

Cei aproximativ 500 de delegaţi la Congresul USR l-au validat sâmbătă pe preşedintele formaţiunii, Dan Barna, drept candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

În cursa internă pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale au mai fost înscrişi Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca.

S-au exprimat 492 de voturi, dintre care 26 nule.

Dan Barna a primit 324 de voturi, în timp ce Mihaii Goţiu a fost votat de 134 de delegaţi prezenţi la congres. Dumitru Stanca a primit cinci voturi, iar Dragoş Dinulescu trei voturi.

„Am mai făcut încă un pas în obiectivul Alianţei USR-PLUS de a guverna în 2020. (…) USR m-a votat să reprezint acest partid şi vom vedea care este rezultatul şi propunerile din Alianţă pentru poziţia de candidat la preşedinţia României. Este un rezultat care cumva confirmă eforturile făcute de doi ani, de când conduc acest partid, de a ne dezvolta, de a creşte, de a fi ceea ce România nevoie – un partid proaspăt, care să aducă societatea activă şi modernă în spectrul politic, pentru a putea să mergem mai departe spre Europa”, a declarat Dan Barna la aflarea rezultatelor.

Potrivit liderului USR, „cu certitudine Alianţa USR-PLUS va avea un candidat unic la preşedinţia României”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.