Economie

Dauna plătită de asigurător către Solina România se ridică la 16,5 mil. €

Incendiul produs la fabrica de ingrediente alimentare Solina România urcă în prima jumătate a acestui an volumul daunelor complexe rezolvate de Marsh Claims Excellence – divizia de rezolvare a daunelor complexe a Marsh România – la peste 22,5 milioane euro, informează luni compania.

Potrivit unui comunicat al Marsh România, suma aferentă daunei care a afectat fabrica de ingrediente alimentare a fost de 16,5 milioane de euro. Aceasta reprezintă cea mai mare daună, care a afectat o companie, consemnată vreodată la nivelul pieţei locale a asigurărilor.

În prima jumătate a acestui an, Marsh Claims Excellence a finalizat cu succes şase daune majore care au afectat tot atâtea companii. Marsh Claims Excellence este divizia specializată în consultanţă de daune complexe ale cărei servicii sunt disponibile atât clienţilor Marsh, dar şi oricărei companii care se confruntă cu daune majore, în baza unui contract de consultanţă. Serviciile Marsh Claims Excellence sprijină companiile afectate de daune în toate etapele legate de gestionarea daunei, inclusiv negocierea cu companiile de asigurare.

Solina Romania, membră a grupului Solina, este cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, fiind considerată unul dintre jucătorii importanţi la nivelul pieţei est-europene. Producţia realizată de cei 250 de angajaţi este exportată pe patru continente.

Potrivit comunicatului, incendiul care a avut loc în data de 2 februarie a.c. la fabrica de ingrediente alimentare Solina România, situată în Parcul Industrial Ciugud din judeţul Alba, a distrus în totalitate clădirea, echipamentele, instalaţiile şi stocurile companiei. Marsh a reprezentat Solina România în toate etapele procesului de rezolvare a daunei.

„Solina România avea poliţe de asigurare la două companii din domeniu: o companie care a asigurat stocurile, în timp ce clădirea, echipamentele şi instalaţiile erau asigurate la o altă companie. Efectele incendiului care a afectat o suprafaţă de 17.000 mp, lichidarea dificilă a incendiului, accesul limitat pentru constatarea bunurilor afectate, documentaţia distrusă în timpul incendiului – care a fost dificil sau imposibil de obţinut – în unele situaţii au fost elemente complexe care au marcat contextul rezolvării acestei daune”, se precizează în comunicat.

Valoarea stocurilor asigurate a fost de 5,1 milioane euro şi a fost achitată integral de asigurător în 116 zile de la data incendiului. Marsh menţionează că a fost realizată o plată parţială în data de 11 aprilie, iar plata integrală a fost finalizată la data de 23 mai.

În ceea ce priveşte valoarea totală a daunelor care au afectat clădirea, echipamentele şi instalaţiile, aceasta a fost achitată în 130 de zile de la data incidentului, respectiv o plată parţială la data de 29 mai şi plata integrală finalizată la data de 12 iunie.

„În mai puţin de două luni de la momentul incendiului, compania a revenit operaţională la peste 1.200 de clienţi, procedurile de business – recovery fiind implementate cu succes”, potrivit documentului citat.

Marsh este lider global în brokerajul de asigurări şi consultanţă de risc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.