Social

Liberalul Voicu Paul este primarul interimar al municipiului Alba Iulia

Liberalul Voicu Paul este noul edil al municipiului Alba Iulia, acesta fiind viceprimarul ales luni, de Consiliul Local, să preia atribuţiile ce-i sunt conferite prin lege primarului, după ce Mircea Hava a demisionat din funcţie ca urmare a câştigării unui mandat de europarlamentar.

După ce primele două puncte aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local au fost respinse, respectiv cele prin care cei şapte consilieri ai PSD şi ALDE au propus revocarea din funcţie a celor doi viceprimari liberali, Voicu Paul şi Gabriel Pleşa, s-a trecut la desemnarea unui viceprimar care va exercita, de drept, atribuţiile ce-i sunt conferite de lege primarului, în perioada vacanţei funcţiei de primar al municipiului Alba Iulia.

Înainte de vot, Gabriel Pleşa a anunţat că îl propune pe celălalt viceprimar, respectiv pe Voicu Paul, ca „primar interimar”. Prin vot secret, Paul a fost ales, pentru un an, până la alegerile locale, viceprimar cu atribuţii de primar, în favoarea sa votând 14 consilieri, împotrivă un consilier, iar cinci voturi au fost declarate nule. Un consilier independent a lipsit de la şedinţa extraordinară.

După ce a adresat mulţumiri cu tente ironice celor de la PSD şi ALDE, Voicu Paul a declarat că este pregătit să conducă municipiul, pentru că, a spus el, Mircea Hava l-a ajutat în acest sens, delegându-l la multe evenimente şi implicându-l în proiecte.

„Mi-a dat foarte multă încredere şi m-a făcut să cred că pot să preiau această funcţie. Deci nu sunt pregătit, sunt foarte pregătit, că nu m-am pregătit de două-trei zile”, a afirmat Voicu Paul.

El a adăugat că este sigur că nu există alt drum pentru Alba Iulia decât o dezvoltare continuă şi complexă în toate domeniile.

Tot luni, consilierul local Raul Tudoraşcu (PNL), fost subprefect, a fost delegat să îndeplinească temporar atribuţiile viceprimarului care i-a luat locul, timp de un an, lui Mircea Hava. Au fost trei propuneri în acest sens, Raul Tudoraşcu obţinând 12 voturi, Angela Moldovan (PMP), care s-a autopropus, un vot, iar Bogdan Lazăr, de la ALDE, două voturi. Alte cinci voturi au fost declarate nule.

La şedinţă au asistat şi europarlamentarul Mircea Hava, primarul oraşului în ultimii 23 de ani, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi vicepreşedinţii CJ Dumitru Fulea şi Marius Haţegan, toţi membri ai PNL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.