Sănătate

A murit actorul Rutger Hauer

Actorul olandez Rutger Hauer, devenit cunoscut după apariţia în filmul „Blade Runner” (1982), a murit la vârsta de 75 de ani, au anunţat miercuri media olandeze, citând membri ai familiei, relatează AFP.

„Rutger Hauer a murit la vârsta de 75 de ani. El era considerat unul dintre cei mai mari actori ai Olandei”, a scris agenţia de presă olandeză ANP, precizând că actorul a murit vineri şi a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii private.

Rutger Hauer a apărut pentru prima dată ca actor în 1969 într-un serial tv de capă şi spadă, numit „Floris”, regizat de Paul Verhoeven, pe atunci puţin cunoscut.

Regizorul Paul Verhoeven este cel care i-a oferit primul său mare rol în filmul „Turkish Delight” în 1973.

El a atras însă atenţia lumii cinema-ului în 1981 în SUA, jucând alături de starul american Sylvester Stallone în thrillerul „Nighthawks”.

Anul următor a fost lansat „Blade Runner”, care l-a consacrat drept unul dintre starurile Hollywoodului de la acel moment.

Comentând moartea celui pe care l-a descoperit, Paul Verhoeven a declarat pentru ANP că şi-a pierdut „alter ego”-ul. „Sunt extrem de trist că nu mai este printre noi, îmi va lipsi teribil”, a afirmat el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.