Economie

Doi ani de la implementarea sistemului de monitorizare prin GPS la Holzindustrie Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer este prima companie europeană care a implementat sistemul de monitorizare prin GPS, Timflow, pentru a se asigura că lemnul livrat fabricilor sale provine din surse legale, informează compania care operează și fabrica de la Sebeș, prima înființată în România.

Holzindustrie Schweighofer este hotărâtă să facă tot posibilul pentru a combate fenomenul tăierilor ilegale, care, din păcate, rămâne încă o problemă larg răspândită în țară, afirmă reprezentanții companiei.

„Compania își asumă în mod activ această responsabilitate, în ciuda faptului că nu efectuează activități de exploatare forestieră, ci își cumpără materia primă de la furnizori. Din anul 2015, unitățile de producție Holzindustrie Schweighofer au fost supuse la 17 controale privind respectarea EUTR (regulamentul european privind comerțul cu lemn), toate acestea confirmând eficiența sistemului due diligence al companiei”, informează compania la doi ani de la implementarea sistemului de urmărire a lemnului.

În 2017, compania a investit aproximativ un milion de euro în implementarea planului de acțiune. Una dintre măsurile de bază – Timflow, sistemul de monitorizare prin GPS – este funcțională din aprilie 2017.

Fiecare camion care livrează bușteni la fabricile Holzindustrie Schweighofer din România este echipat cu un dispozitiv de monitorizare prin GPS, care permite o urmărire precisă a livrărilor, de la locul de încărcare, până la poarta fabricii. Toate datele colectate sunt publice pe site-ul www.timflow.com. Această măsură este unică în industria europeană a lemnului, susțin reprezentanții Holzindustrie Schweighofer.

Proiecte de dezvoltare a unei economii durabile în domeniul forestier

Holzindustrie Schweighofer și Fundația Pădurea de Mâine au încheiat un parteneriat strategic pentru a implementa împreună proiectele sociale și de mediu care promovează dezvoltarea responsabilă a pădurilor din România, în beneficiul comunităților. Fundația Pădurea de Mâine a fost înființată in 2019, cu sprijinul strategic al Grupului Schweighofer. Misiunea Fundației este să contribuie la protejarea și gestionarea responsabilă a pădurilor și la dezvoltarea unei economii durabile în domeniul forestier în România. Prin acest parteneriat strategic, Holzindustrie Schweighofer urmărește să implementeze mai punctual și mai eficient angajamentul său de responsabilitate socială, spun reprezentanții companiei.

Holzindustrie Schweighofer este o companie tradițională de familie care activează în România din 2002. În prezent, compania operează trei fabrici moderne de cherestea și două fabrici de panouri. În total, grupul oferă în jur de 3.100 de locuri de muncă, din care peste 2.700 în România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.