Social

Fetițele din Stremț au fost bătute cu biciul pentru că au pătat un câine cu vopsea

Un câine pătat cu vopsea verde reprezintă motivul pentru care cele trei fetiţe de 6, 8 şi 11 ani, din comuna Stremţ, judeţul Alba, au fost bătute rău cu biciul de către tatăl lor.

Copilele şi mama acestora sunt internate într-un centru pentru protecţia mamei şi copilului ce aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba.

Atât fetele, cât şi mama lor au fost consiliate de un psiholog al DGASPC Alba şi vor putea rămâne în centrul de protecţie maternal pentru o jumătate de an, cu posibilitatea prelungirii acestui termen cu încă şase luni.

„Mama şi cele trei fetiţe vor fi găzduite într-un centru maternal unde vor putea rămâne pentru o perioadă de şase luni, iar dacă se impune, termenul se poate prelungi cu încă şase luni. În acest centru, mamei şi celor trei fetiţe li se va asigura consiliere şi suport din partea personalului instituţiei. Mama îşi va putea continua serviciul, iar fetele vor fi supravegheate în acest timp”, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al DGASPC Alba, Valentin Frăcea.

Potrivit acestuia, din discuţiile purtate cu victimele a rezultat faptul că bărbatul le-a lovit pe fetiţe cu biciul după ce ar fi observat că un câine al familiei era pătat cu vopsea verde, provenită, cel mai probabil, dintr-un tub de spray. Tatăl fetelor ar fi susţinut că ele l-ar fi vopsit pe căţel şi deoarece copilele au negat totul, bărbatul ar fi început să le lovească cu biciul.

Verificările efectuate de specialiştii DGASPC Alba au mai arătat că bărbatul este cunoscut ca un individ mai violent, însă până acum nu au fost alte cazuri în care acesta să fie implicat pentru agresarea celor din familie.

Atât mama, cât şi tatăl fetelor au câte o slujbă şi câştigă un salariu.

Un bărbat din Stremț, reţinut de polițiști pentru că le-a bătut fetițele cu biciul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.